Valuuttamarkkinoiden valttikortit

Recorded 20-05-2021 02:00 PM

Julkaisimme uuden talousennusteemme 11.5. ja seuraavassa webinaarissa pohdimme, miten uudet ennusteemme heijastuvat valuuttamarkkinoille. Valuuttamarkkinoiden ison kuvan lisäksi tarkastelussa USD, SEK, NOK, RUB ja kehittyvien markkinoiden valuutat yleisemmin.

Tuoreissa talousennusteissamme odotamme maailmantalouden kasvun olevan nopeinta liki 50 vuoteen. Valuuttamarkkinoilla nousevat raaka-aineiden hinnat ovat vahvistaneet hyödykevaluuttoja ja toisaalta huomio on kohdistunut myös nouseviin inflaatiopaineisiin. Keskuspankkien tilannetta, valuuttamarkkinoiden näkymiä ja ennusteidemme riskejä ovat pohtimassa pääanalyytikko Jan von Gerich ja ekonomisti Kristian Nummelin.

Webinaarin kesto on 60 minuuttia sisältäen Q&A-osion.


Meet the people

Kristian Nummelin

Ekonomisti, Nordea Markets

Kristian Nummelin toimii ekonomistina Nordea Marketsilla. Hän keskittyy erityisesti valuuttamarkkinoiden ja euroalueen korkojen analysointiin sekä kehittyvien talouksien seurantaan.

Jan von Gerich

Pääanalyytikko, Nordea Markets

Jan von Gerich seurasi markkinakäänteitä jo finanssikriisissä ja oli korkomarkkinoiden asiantuntija jo ennen euroalueen velkakriisiä. Globaalin talouden, keskuspankkien ja politiikan vaikutukset rahoitusmarkkinoille ovat Janin huomion keskipisteessä.