Valuutat tasapainoa etsimässä: Raaka-aineiden hinnat ja hyödykevaluutat

16-02-2023 10:00 Europe/Helsinki

PERUTTU 16.2. webinaari 'Valuutat tasapainoa etsimässä: Raaka-aineiden hinnat ja hyödykevaluutat'

Pahoitellen ilmoitamme, että 16.2. klo 10.00-10.30 ajankohdalle sovittu webinaari on sairastumisen vuoksi peruttu. Kiitos kiinnostuksestasi aiheeseen – palaamme webinaarin uudesta ajankohdasta myöhemmin.

*****

Webinaarisarja: Valuutat tasapainoa etsimässä

Järjestämme helmikuussa webinaareja (4 kpl), jotka käsittelevät valuuttojen näkymiä vuonna 2023. Tarkastelussa mm. USD, JPY, GBP, skandivaluutat ja Kiinan juan sekä hyödykevaluutat.

Vuosi 2023 on mielenkiintoinen vuosi myös valuuttamarkkinoille, kun nähdään, paljonko rahapolitiikkaa pitää kiristää, jotta inflaatio taittuu. Talouskasvun saralla viime aikojen uutiset ovat olleet odotettuja parempia, kun euroalue on yllättänyt positiivisesti ja Kiinakin on avautunut. Skandivaluutat ovat puolestaan uuden edessä, sillä korkoero euroalueeseen on kutistunut merkittävästi. 

Jatkuuko euron kiri myös tänä vuonna ja päättyykö kruunujen heikkous? Piristääkö Kiinan avautuminen myös juania ja hyödykevaluuttoja? Mitkä ovat puolestaan suurimmat uhkakuvat näkemyksillemme?

Näitä ja muita kysymyksiä pohdimme webinaarisarjassamme. Halutessasi voit osallistua keskusteluun esittämällä kysymyksiä panelisteille webinaarin aikana.

Huomioithan, että jokaiseen webinaariin tulee ilmoittautua erikseen.

Etkö ehdi linjoille? Ilmoittaudu joka tapauksessa, niin lähetämme sinulle tallenteen jälkikäteen. Voit myös välittää kutsun eteenpäin asiasta kiinnostuneelle kollegallesi.

 

1. Valuuttamarkkinoiden suuri kuva

Tiistaina 7.2. klo 14.00–15.00

• Valuuttamarkkinoiden yleiskuvan lisäksi tarkastelussa dollari, jeni ja punta

• Ilmoittaudu tästä 

2. Skandivaluuttojen näkymät

Torstaina 9.2. klo 10.00–10.30

• Erityistarkastelussa Ruotsin ja Norjan kruunujen näkymät

• Ilm oittaudu tästä

3. Kiinan talous ja juanin näkymät

Tiistaina 14.2. klo 14.00–14.40

• Tarkastelussa Kiinan talouden laajemmat näkymät sekä juan

• Ilmoittaudu tästä 

4. Raaka-aineiden hinnat ja hyödykevaluutat

*PERUTTU* Torstaina 16.2. klo 10.00–10.30 *PERUTTU*

• Raaka-aineiden hintojen lisäksi tarkastelussa mukana Kanadan ja Australian dollarit sekä kehittyvät markkinat yleisesti

Webinaari on päättynyt.

Meet the people

Kristian Nummelin

ekonomisti, Nordea Markets

Kristian Nummelin toimii ekonomistina Nordea Marketsilla. Hän keskittyy erityisesti valuuttamarkkinoiden ja euroalueen korkojen analysointiin sekä kehittyvien talouksien seurantaan.