Valuutat energian ja inflaation puristuksessa: Skandivaluuttojen näkymät

15-09-2022 10:00

Webinaarisarja: Valuutat energian ja inflaation puristuksessa

Järjestämme syyskuussa webinaareja (4 kpl), jotka käsittelevät valuuttojen näkymiä tänä ja ensi vuonna. Tarkastelussa mm. USD, JPY, GBP, skandivaluutat, Kiinan juan sekä raaka-aineiden hinnat ja hyödykevaluutat.

Korkea inflaatio kurittaa kuluttajaa, mutta inflaatiopaineet pakottavat keskuspankit mittaviin koronnostoihin. Kesän aikana talousnäkymä on synkentynyt ja energian hinnan nousu sekä varsinainen energiapula uhkaavat Euroopan kasvunäkymiä. Yhdysvalloissa inflaatiopaineet ovat puolestaan hyvin laaja-alaiset ja Fed kiristää rahapolitiikkaa nopeasti. Painaako energiakriisi euron yhä heikommaksi, vai onko dollarin vahvuus päättymässä? Uhkaako Kiinan koronapolitiikka romuttaa kasvun ja heikentää myös juania? Entä miten raaka-ainevaluutat pärjäävät heikentyvän talousnäkymän keskellä? Mitkä ovat puolestaan suurimmat uhkakuvat näkemyksillemme?

Näitä ja muita kysymyksiä pohdimme webinaarisarjassamme. Halutessasi voit osallistua keskusteluun esittämällä kysymyksiä panelisteille webinaarin aikana.

Huomioithan, että jokaiseen webinaariin tulee ilmoittautua erikseen.

Etkö ehdi linjoille? Ilmoittaudu joka tapauksessa, niin lähetämme sinulle tallenteen jälkikäteen. Voit myös välittää kutsun eteenpäin asiasta kiinnostuneelle kollegallesi.

 

1. Valuuttamarkkinoiden suuri kuva

Maanantaina 12.9. klo 14.00–15.00

• Valuuttamarkkinoiden yleiskuvan lisäksi tarkastelussa dollari, jeni ja punta

• Ilmoittaudu tästä  

2. Skandivaluuttojen näkymät

Torstaina 15.9. klo 10.00–10.30

• Erityistarkastelussa Ruotsin ja Norjan kruunujen näkymät

3. Kiinan talous ja juanin näkymät

Tiistaina 20.9. klo 10.00–10.40

• Tarkastelussa Kiinan talouden laajemmat näkymät sekä juan

• Ilmoittaudu tästä 

4. Raaka-aineiden hinnat ja hyödykevaluutat

Keskiviikkona 21.9. klo 14.00–14.30

• Raaka-aineiden hintojen lisäksi tarkastelussa mukana Kanadan ja Australian dollarit sekä kehittyvät markkinat yleisesti

• Ilmoittaudu tästä  


Meet the people

Kristian Nummelin

ekonomisti, Nordea Markets

Kristian Nummelin toimii ekonomistina Nordea Marketsilla. Hän keskittyy erityisesti valuuttamarkkinoiden ja euroalueen korkojen analysointiin sekä kehittyvien talouksien seurantaan.