Ukrainan sodan vaikutus Suomen ja Venäjän talouteen

23-03-2022 10:00

Länsimaiden talouspakotteet ja yritysten vetäytyminen Venäjän markkinoilta ovat syöksemässä maan talouden voimakkaaseen taantumaan. Millaiset ovat Venäjän talousnäkymät tänä vuonna ja tästä eteenpäin? 

Venäjä on Suomelle edelleen keskeinen vientimaa, vaikka sen merkitys Suomen viennille on vuosien saatossa pienentynyt. Miten kauppapakotteet ja Venäjän talouden romahdus vaikuttavat Suomen vientiin? Venäjän tuonnin rajoittaminen nostaa energian ja raaka-aineiden hintoja. Etenkin ruuan ja energian hintojen nousu heikentää kotitalouksien ostovoimassa ja siten suomalaisten yksityisessä kulutusta. Entä uhkaako kasvanut epävarmuus jälleen hyydyttää investoinnit? 

Järjestämme 23.3. webinaarin, jossa Suomen ja Venäjän talouksien näkymistä ovat keskustelemassa ekonomistit Juho Kostiainen ja Kristian Nummelin. Halutessasi voit osallistua keskusteluun esittämällä kysymyksiä panelisteille ennen webinaaria tai sen aikana.

Etkö ehdi linjoille? Ilmoittaudu joka tapauksessa, niin lähetämme sinulle tallenteen jälkikäteen. Voit myös välittää kutsun eteenpäin asiasta kiinnostuneelle kollegallesi.

Ukrainan sodan vaikutus Suomen ja Venäjän talouteen

  • Keskiviikkona 23.3. klo 10.00-11.00
  • Kesto: 60 min, sisältäen Q&A


Meet the people

Juho Kostiainen

ekonomisti, Nordea Markets

Juho Kostiainen seuraa ja analysoi Suomen taloutta ja asuntomarkkinoita. Koronakriisin vaikutukset asuntomarkkinoihin on ollut fokuksessa elokuusta lähtien, jolloin Juho siirtyi Nordean tutkimustiimiin. Aiemmin Juho on seurannut niin Suomen kuin Kreikankin taloutta virkamiehen silmin valtiovarainministeriössä, Suomen Pankissa ja Euroopan komissiossa.

Kristian Nummelin

ekonomisti, Nordea Markets

Kristian Nummelin toimii ekonomistina Nordea Marketsilla. Hän keskittyy erityisesti valuuttamarkkinoiden ja euroalueen korkojen analysointiin sekä kehittyvien talouksien seurantaan.