Situasjonen i Ukraina, hva betyr det for rentemarkedet?

01-03-2022 12:00

Krig i Ukraina, hva betyr det for rentemarkedet?

Den russiske invasjonen av Ukraina har foreløpig gitt større konsekvenser for lokale forhold i de to landene enn i internasjonale finansmarkeder. Foreløpig er forventningene til renteøkninger ganske uendret, heller ikke lange renter har falt særlig mye. Situasjonen kan gi økte råvarepriser som igjen kan gi økt prispress i deler av verden der sentralbankene allerede var bakpå i kampen mot inflasjon. Vi ser nærmere på hva man kan forvente i rentemarkedet i tiden fremover.

Sjeføkonom Kjetil Olsen og Analysesjef Ole Håkon Eek-Nielsen deler innsikt og svarer på spørsmål. 

Legg gjerne inn spørsmål når du registrerer deg for webinaret, eller send dem inn underveis.


Meet the people

Ole Håkon Eek-Nielsen

Analysesjef, Nordea

Ole Håkon har fulgt finansmarkedet som analytiker siden 2004. Han har fokusert både på valutamarkedet, rentemarkedet og risikostyring for Nordeas kunder. Ole Håkon leder nå analyseavdelingen som har ansvaret både for markedsanalyse og risikoanalyse.

Kjetil Olsen

Sjeføkonom, Nordea

Kjetil Olsen har vært sjeføkonom for Nordea Markets Norway siden 2015. Han følger nøye med på utviklingen i både norsk og verdensøkonomi og har en spesiell interesse for pengepolitikk.
Olsen har tjue års erfaring fra Norges Bank, Norges sentralbank, og har en mastergrad i økonomi fra Universitetet i Oslo.

Hilde Margrethe Eriksen

Senior Corporate Event Manager, Nordea