Nordea Economic Outlook - suomeksi

24-01-2024 11:00

Nordean Economic Outlook -webinaari: edessä haastava vuosi

Nordean Economic Outlook -talousennuste julkaistaan 24. tammikuuta. Ilmoittaudu webinaariin, jossa ekonomistimme kertovat tulevista näkymistä.

Talousvuoden 2024 lähtökohta on haastava, sillä tiukka rahapolitiikka pitää kasvunäkymät edelleen heikkoina. Jo lähikuukausina keskuspankkien onkin päätettävä, milloin ne aloittavat taloutta elvyttävät koronlaskut. Korkojen laskua odotetaan erityisesti Suomessa, jossa talous uhkaa painua entistä syvemmälle taantumaan nykyisellä korkotasolla. 

Epävarmuutta talousnäkymiin tuovat alkavana vuonna myös geopoliittiset jännitteet ja useat tärkeät vaalit, mukaan lukien Yhdysvaltain presidentinvaalit. Loppuvuotta kohti kasvun odotetaan piristyvän, kun yritykset tarttuvat matalampien korkojen myötä jälleen kasvunpaikkoihin, joita muun muassa ilmastonmuutoksen torjuminen ja teknologiset harppaukset tarjoavat. 

Nordean uusin Economic Outlook -talousennuste julkaistaan keskiviikkona 24. tammikuuta. Ilmoittaudu webinaariin, jossa Nordean ekonomistit Tuuli Koivu ja Juho Kostiainen keskustelevat taloustilanteesta ja tulevista haasteista.

  • Päivämäärä: 24. tammikuuta 2024
  • Ajankohta: klo 11.00 Suomen aikaa
  • Kesto: 60 minuuttia, mahdollisuus esittää kysymyksiä
  • Kieli: suomi

Tervetuloa!

Etkö ehdi linjoille? Ilmoittaudu joka tapauksessa, niin lähetämme sinulle tallenteen jälkikäteen. Voit myös välittää kutsun eteenpäin asiasta kiinnostuneelle kollegallesi.


Meet the people

Tuuli Koivu

pääekonomisti, Nordea

Tuuli Koivu on toiminut kansainvälisen talouden ekonomistina Suomen Pankissa, Euroopan keskuspankissa ja valtiovarainministeriössä vuodesta 2001 alkaen. Hänen erityisalaansa on Suomen talouden lisäksi euroalue ja Kiina sekä hän on väitellyt Kauppatieteiden tohtoriksi vuonna 2012 Kiinan rahapolitiikasta.

Juho Kostiainen

ekonomisti, Nordea

Juho Kostiainen seuraa ja analysoi Suomen taloutta ja asuntomarkkinoita. Aiemmin Juho on seurannut niin Suomen kuin Kreikankin taloutta virkamiehen silmin valtiovarainministeriössä, Suomen Pankissa ja Euroopan komissiossa.