Nordea Economic Outlook - suomeksi

06-09-2023 11:00

Kuule Nordea Economic Outlook -talousennuste suoraan asiantuntijoiltamme: Ilmoittaudu webinaariin

Nordean Economic Outlook -talousennuste julkaistaan 6. syyskuuta. Ilmoittaudu webinaariin, jossa ekonomistimme kertovat tulevista näkymistä.

Maailmantalouden kasvunäkymä on yhä heikko, sillä länsimaissa rahapolitiikan tiukentuminen hidastaa kasvua ja Kiinassa epäluottamus maan talouspoliittista linjaa kohtaan kasvaa. Toisaalta inflaatio on hidastunut jyrkästi lisäten toiveita siitä, että hintapaineet saadaan kuriin ilman taantumaa.

Kohonnut korkotaso painaa myös Suomen taloutta ja etenkin asuinrakentamisen näkymät ovat heikot. Vientiteollisuus puolestaan kärsii maailmantalouden vaimeasta kasvusta. Kuluttajien asema kohenee vähitellen, mutta kotimaisesta kulutuksesta ei ole talouskasvun veturiksi. Kasvavat investoinnit vihreään siirtymään luovat kuitenkin positiivista näkymää tulevaisuuteen.

Pystyvätkö keskuspankit ohjaamaan taloudet pehmeään laskuun ja milloin korkojen nousu loppuu? Millaiset ovat Suomen talouden näkymät?

Nordean uusin Economic Outlook -talousennuste julkaistaan keskiviikkona 6. syyskuuta. Ilmoittaudu webinaariin, jossa Nordean ekonomistit Tuuli Koivu ja Juho Kostiainen keskustelevat taloustilanteesta ja tulevista haasteista. 

  • Päivämäärä: 6. syyskuuta 2023
  • Ajankohta: klo 11.00 Suomen aikaa
  • Kesto: 60 minuuttia, mahdollisuus esittää kysymyksiä
  • Kieli: suomi

Tervetuloa!

Etkö ehdi linjoille? Ilmoittaudu joka tapauksessa, niin lähetämme sinulle tallenteen jälkikäteen. Voit myös välittää kutsun eteenpäin asiasta kiinnostuneelle kollegallesi.


Meet the people

Tuuli Koivu

pääekonomisti, Nordea

Tuuli Koivu on toiminut kansainvälisen talouden ekonomistina Suomen Pankissa, Euroopan keskuspankissa ja valtiovarainministeriössä vuodesta 2001 alkaen. Hänen erityisalaansa on Suomen talouden lisäksi euroalue ja Kiina sekä hän on väitellyt Kauppatieteiden tohtoriksi vuonna 2012 Kiinan rahapolitiikasta.

Juho Kostiainen

ekonomisti, Nordea

Juho Kostiainen seuraa ja analysoi Suomen taloutta ja asuntomarkkinoita. Aiemmin Juho on seurannut niin Suomen kuin Kreikankin taloutta virkamiehen silmin valtiovarainministeriössä, Suomen Pankissa ja Euroopan komissiossa.