Nordea Economic Outlook - suomeksi

09-05-2023 11:00

Epävarmuus taloudessa jatkuu: Ilmoittaudu Nordean Economic Outlook -webinaariin

Nordean Economic Outlook -talousennuste julkaistaan tiistaina 9. toukokuuta. Ilmoittaudu webinaariin, jossa ekonomistimme kertovat tulevista näkymistä.

Maailmantalouden näkymät ovat poikkeuksellisen kiinnostavat. Huolimatta heikoista kasvuluvuista ja tiukentuneesta rahapolitiikasta inflaatio on pysynyt monessa maassa nopeana ja talvi nosti pintaan huolia myös rahoitusmarkkinoilla. 

Suomessa korkea inflaatio ja nousseet korot pitävät edelleen kotitaloudet puristuksissa. Hyvänä säilynyt työllisyystilanne, aiempaa korkeammat palkankorotukset sekä säästöjen purkaminen auttavat kuitenkin ylläpitämään yksityistä kulutusta. Korkojen nousu on heikentänyt asuntokysyntää, mikä alkaa näkyä rakentamisen hiljenemisenä.

Nordean Economic Outlook -talousennuste julkaistaan 9. toukokuuta. Ilmoittaudu webinaariin, jossa Nordean ekonomistit Tuuli Koivu ja Juho Kostiainen keskustelevat taloustilanteesta ja tulevista haasteista.

  • Päivämäärä: 9. toukokuuta 2023, tiistai
  • Ajankohta: klo 11.00 Suomen aikaa
  • Kesto: 60 minuuttia, mahdollisuus esittää kysymyksiä
  • Kieli: suomi


Tervetuloa!

Etkö ehdi linjoille? Ilmoittaudu joka tapauksessa, niin lähetämme sinulle tallenteen jälkikäteen. Voit myös välittää kutsun eteenpäin asiasta kiinnostuneelle kollegallesi.


Meet the people

Tuuli Koivu

pääekonomisti, Nordea

Tuuli Koivu on toiminut kansainvälisen talouden ekonomistina Suomen Pankissa, Euroopan keskuspankissa ja valtiovarainministeriössä vuodesta 2001 alkaen. Hänen erityisalaansa on Suomen talouden lisäksi euroalue ja Kiina sekä hän on väitellyt Kauppatieteiden tohtoriksi vuonna 2012 Kiinan rahapolitiikasta.

Juho Kostiainen

ekonomisti, Nordea

Juho Kostiainen seuraa ja analysoi Suomen taloutta ja asuntomarkkinoita. Aiemmin Juho on seurannut niin Suomen kuin Kreikankin taloutta virkamiehen silmin valtiovarainministeriössä, Suomen Pankissa ja Euroopan komissiossa.