Nordea Economic Outlook - Norsk

06-09-2023 12:00

Få Nordea Economic Outlook rett fra ekspertene våre: Meld deg på webinaret

Bli med når vi publiserer Nordea Economic Outlook 6. september. Meld deg på webinaret og få et innblikk i Nordeas nye prognoser.

Den globale økonomien har vist motstandskraft i første halvdel av 2023. Til tross for sentralbankenes rentehevinger og høy inflasjon har forbruket i stor grad holdt seg oppe, og arbeidsmarkedene er fortsatt solide. Selv om prisveksten er på vei ned i mange land, skaper den fortsatt bekymring. Kjerneinflasjonen ser ut til å ha bitt seg fast på et nivå godt over målet til de fleste sentralbankene. 

Har innstrammingene i pengepolitikken bidratt til å kjøle ned økonomien? Klarer sentralbankene å få til en myk landing og unngå resesjon? Og når kan vi forvente rentetoppen?

Bli med når vi publiserer den nye Nordea Economic Outlook onsdag 6. september. Meld deg på webinaret med sjeføkonom Kjetil Olsen og senioranalytiker Dane Cekov og få innsikt i disse spørsmålene og mye mer. 

  • Dato: 6. september 2023
  • Klokkeslett: 12.00 CET
  • Varighet: 30 minutter, inkludert Q&A
  • Språk: Norsk


Meet the people

Kjetil Olsen

Sjeføkonom, Nordea

Kjetil Olsen har vært sjeføkonom for Nordea Markets Norway siden 2015. Han følger nøye med på utviklingen i både norsk og verdensøkonomi og har en spesiell interesse for pengepolitikk.
Olsen har tjue års erfaring fra Norges Bank, Norges sentralbank, og har en mastergrad i økonomi fra Universitetet i Oslo.

Dane Cekov

Analytiker, Nordea

Dane Cekov har vært Analytiker i Nordea Markets siden 2019. Han følger tett på utviklingen i norsk økonomi, valutamarkedet og pengepolitikk. Cekov har en mastergrad i finans fra Handelshøyskolen BI og har tidligere arbeidet i Markets-avdelingen i Norges Bank.

Lars Mouland

Sjefstrateg, Nordea

Lars Mouland har siden 2018 vært Nordeas sjefsstrateg for renter og kreditt. Han har over 15 års erfaring som hedgefondforvalter med globale mandater innen taktisk allokering, renter og valuta hos KLP og Storebrand.