Nordea Economic Outlook - Dansk

Recorded 11-05-2021 01:00 PM

Det økonomiske opsving tager fart – godt hjulpet på vej af udrulningen af vacciner og historisk store finanspolitiske hjælpepakker. Forventninger om en kraftig aktivitetsstigning især i USA har endog skabt bekymring for stigende inflation og renter. Udsigterne er også lyse for de nordiske lande, der har nydt godt af et stærkt økonomisk udgangspunkt og forholdsvis stor succes med at holde virussen under kontrol.

Få mere at vide om, hvad vi kan vente os i den kommende tid. Nordeas cheføkonom Helge J. Pedersen fortæller om de vigtigste konklusioner i Nordeas seneste prognoser og svarer på spørgsmål.


Meet the people

Helge Pedersen

Cheføkonom, Nordea

Helge J. Pedersen har mere end 30 års erfaring fra den finansielle sektor. Han har været cheføkonom i Nordea siden 1999 og er en af landets mest citerede økonomer. Helge har også undervist i mange år i Nationaløkonomi både på Københavns Universitet og CBS, ligesom han har skrevet lærebøger i Nationaløkonomi og en lang række artikler om økonomiske forhold, bl.a. som klummeskribent for JyllandsPosten.

Helge holder mange foredrag om økonomi både herhjemme og i udlandet, og er bl.a. medlem af NABE (National Association of Business Economics) og formand for Chief Economists Group i den Europæiske Bankforening (EBF).