Nordea Economic Outlook - Dansk

09-05-2023 13:00

Navigere i økonomisk usikkerhed: Se vores webinar om Nordea Economic Outlook

De globale økonomiske udsigter er stadig meget usikre, og samtidig er der uro i den finansielle sektor, vedvarende høj inflation og løbende konsekvenser af Ruslands invasion af Ukraine.

Den overordnede inflation er faldet takket være lavere energipriser i forhold til året før, men den underliggende kerneinflation ligger noget over målet, selvom mange centralbanker har hævet renterne markant. Arbejdsmarkederne er stadig stramme med lav ledighed, hvilket skaber bekymring for, om højere lønninger vil fastholde den høje inflation. 

Hvornår vil arbejdsmarkederne genfinde balancen og det underliggende pres begynde at aftage?

Se webinaret, hvor Nordeas cheføkonom Helge Pedersen deler værdifuld viden om det nuværende økonomiske landskab og vores forventninger til fremtiden.

 

 


Meet the people

Helge Pedersen

Cheføkonom, Nordea

Helge J. Pedersen har mere end 30 års erfaring fra den finansielle sektor. Han har været cheføkonom i Nordea siden 1999 og er en af landets mest citerede økonomer. Helge har også undervist i mange år i Nationaløkonomi både på Københavns Universitet og CBS, ligesom han har skrevet lærebøger i Nationaløkonomi og en lang række artikler om økonomiske forhold, bl.a. som klummeskribent for JyllandsPosten.

Helge holder mange foredrag om økonomi både herhjemme og i udlandet, og er bl.a. medlem af NABE (National Association of Business Economics) og formand for Chief Economists Group i den Europæiske Bankforening (EBF).