Joko valuuttojen suunta kääntyy?

13-12-2022 10:00

Tervetuloa webinaariin tiistaina 13.12. klo 10, jolloin käsittelemme dollarin ja skandivaluuttojen näkymiä. Joko dollarin pitkään jatkunut vahva kausi on päättynyt? Miten käy Ruotsin ja Norjan kruunujen epävarmuuden keskellä?

Korkea inflaatio kurittaa kuluttajaa, mutta samaan aikaan inflaatiopaineet pakottavat keskuspankit kiristämään rahapolitiikkaa. Talousnäkymä on poikkeuksellisen epävarma, eikä Euroopan energiakriisi ole ohitse. Inflaatiohuippu on todennäköisesti ohitettu, mutta inflaatio on silti erittäin kaukana keskuspankin tavoitteesta. Joko koronnostot päättyvät vai aiheuttavatko keskuspankit lisää shokkeja myös valuuttamarkkinoille? Mitkä ovat puolestaan suurimmat uhkakuvat näkemyksillemme? 

Näitä ja muita kysymyksiä pohdimme webinaarissamme. Halutessasi voit osallistua keskusteluun esittämällä kysymyksiä panelisteille webinaarin aikana.

Webinaarin puhujina toimivat Nordean ekonomisti Kristian Nummelin sekä pääanalyytikko Jan von Gerich.

Etkö ehdi linjoille? Ilmoittaudu joka tapauksessa, niin lähetämme sinulle tallenteen jälkikäteen. Voit myös välittää kutsun eteenpäin asiasta kiinnostuneelle kollegallesi.


Meet the people

Kristian Nummelin

ekonomisti, Nordea Markets

Kristian Nummelin toimii ekonomistina Nordea Marketsilla. Hän keskittyy erityisesti valuuttamarkkinoiden ja euroalueen korkojen analysointiin sekä kehittyvien talouksien seurantaan.

Jan von Gerich

pääanalyytikko, Nordea Markets

Jan von Gerich seurasi markkinakäänteitä jo finanssikriisissä ja oli korkomarkkinoiden asiantuntija jo ennen euroalueen velkakriisiä. Globaalin talouden, keskuspankkien ja politiikan vaikutukset rahoitusmarkkinoille ovat Janin huomion keskipisteessä.