Hvordan går det med normaliseringen av rentenivået?

24-09-2021 12:00

Riksbanken, Bank of England, FED og Norges Bank har alle rentemøter i neste uke. Fra Norges Bank forventer de fleste nå den første renteøkningen etter COVID-19 samt også prognoser om ytterligere renteoppgang. FED kan komme med en plan om nedtrapping av verdipapirkjøpene. 

Vi ser nærmere på kommunikasjonen fra de ulike sentralbankene og hvilke signaler de gir om fremtidig rentesetting både opp mot prisingen i markedet og opp mot våre egne forventninger.

Sjeføkonom Kjetil Olsen, Sjefstrateg Lars Mouland og Analysesjef Ole Håkon Eek-Nielsen deler innsikt og svarer på spørsmål. 

Legg gjerne inn spørsmål når du registrerer deg for webinaret, eller send dem på mail til event.oslo@nordea.com.


Meet the people

Ole Håkon Eek-Nielsen

Analysesjef, Nordea

Ole Håkon har fulgt finansmarkedet som analytiker siden 2004. Han har fokusert både på valutamarkedet, rentemarkedet og risikostyring for Nordeas kunder. Ole Håkon leder nå analyseavdelingen som har ansvaret både for markedsanalyse og risikoanalyse.

Kjetil Olsen

Sjeføkonom, Nordea

Kjetil Olsen har vært sjeføkonom for Nordea Markets Norway siden 2015. Han følger nøye med på utviklingen i både norsk og verdensøkonomi og har en spesiell interesse for pengepolitikk.
Olsen har tjue års erfaring fra Norges Bank, Norges sentralbank, og har en mastergrad i økonomi fra Universitetet i Oslo.

Lars Mouland

Sjefstrateg, Nordea

Lars Mouland har siden 2018 vært Nordeas sjefsstrateg for renter og kreditt. Han har over 15 års erfaring som hedgefondforvalter med globale mandater innen taktisk allokering, renter og valuta hos KLP og Storebrand.