Haastava talvi asuntomarkkinoilla

20-12-2022 09:00

Asuntomarkkinatilanne on heikentynyt syksyllä kauppamäärien ja hintojen käännyttyä laskuun. Tulevat kuukaudet ovat taloudessa ja asuntomarkkinoilla haastavimmat, mutta ensi vuoden loppupuolella näkymät ovat jo paremmat. Korkomarkkinoilla nousu on loppuvuodesta jäähtynyt, mutta korkotason odotetaan pysyvän koholla ensi vuonna.

Miten paljon asuntojen hinnat voivat laskea ensi vuonna? Onko nykyisessä markkinatilanteessa voittajia? Ovatko lainanantokriteerit muuttuneet? Miten varautuneita suomalaiset ovat korkojen ja muiden asumismenojen nousulta? Entä miten voit itse varautua?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaavat Nordean analyytikko Antti Koskivuo, pääanalyytikko Jan von Gerich ja Kiinnitysluottopankin toimitusjohtaja Jussi Pajala.

Voit lähettää puhujille kysymyksiä etukäteen tai webinaarin aikana – kysymyksiin vastataan webinaarin päätteeksi. Webinaarin kesto on 60 minuuttia sisältäen Q&A-osion.


Meet the people

Antti Koskivuo

analyytikko, Nordea Markets

Antti Koskivuo on työskennellyt Nordean tutkimustiimissä analyytikkona tammikuusta 2021 alkaen. Antti toimii Suomen talouden avustavana analyytikkona, ja seuraa erityisesti asuntomarkkinoita.

Jussi Pajala

Nordea Kiinnitysluottopankin toimitusjohtaja

Jan von Gerich

pääanalyytikko, Nordea Markets

Jan von Gerich seurasi markkinakäänteitä jo finanssikriisissä ja oli korkomarkkinoiden asiantuntija jo ennen euroalueen velkakriisiä. Globaalin talouden, keskuspankkien ja politiikan vaikutukset rahoitusmarkkinoille ovat Janin huomion keskipisteessä.