Budsjettwebinar for importører

13-10-2021 12:00

Tilbake til normalen, hva har det å si for valutamarkedet?

Budsjettseminar for importører

Gjenåpningen av samfunnet både her hjemme og internasjonalt preger nå økonomien. Flere bransjer opplever nå sterk prisvekst og et stramt arbeidsmarked. Norges Bank har begynt å sette opp renten og snart kan andre sentralbanker følge etter. Kronekursen kan kanskje nyte godt av norsk renteoppgang, men det er flere faktorer som spiller inn. Pandemien lærte oss også at kronesvekkelse kan komme når man minst venter det. Vi ser nærmere på hvordan man som importør bør forholde seg til disse faktorene og hvordan man kan styre valutarisikoen sin best mulig

Program:

1200: Utsikter for norsk økonomi og valutamarkedet

(Kjetil Olsen, sjeføkonom)

1220: Hvordan bør en importør tilpasse seg en ustabil valutakurs

(Ole Håkon Eek-Nielsen analysesjef)


Meet the people

Kjetil Olsen

Sjeføkonom, Nordea

Kjetil Olsen har vært sjeføkonom for Nordea Markets Norway siden 2015. Han følger nøye med på utviklingen i både norsk og verdensøkonomi og har en spesiell interesse for pengepolitikk.
Olsen har tjue års erfaring fra Norges Bank, Norges sentralbank, og har en mastergrad i økonomi fra Universitetet i Oslo.

Ole Håkon Eek-Nielsen

Analysesjef, Nordea

Ole Håkon har fulgt finansmarkedet som analytiker siden 2004. Han har fokusert både på valutamarkedet, rentemarkedet og risikostyring for Nordeas kunder. Ole Håkon leder nå analyseavdelingen som har ansvaret både for markedsanalyse og risikoanalyse.