Asuntomarkkinakatsaus – Paluu normaaliin

16-06-2022 10:00

Asuntomarkkina on rauhoittunut ennätysvilkkaan viime vuoden jälkeen. Kauppamäärät, hintakehitys sekä korot ovat normalisoitumassa. Korkojen nousulta suojautuminen onkin noussut jälleen vahvasti agendalle. Korkeilla energiahinnoilla on aiempaa suurempi merkitys asumiskustannuksiin ja moni miettiikin nyt kodin lämmitysratkaisuja sekä asunnon energiatehokkuutta. 

Millaiset ovat korkonäkymät ja miten korkojen nousuun voi suojautua? Miten korkojen nousu vaikuttaa asuntohintoihin? Miten eri lämmitysmuotojen kustannusten nousu vaikuttaa energiaremonttien takaisinmaksuaikaan? Vaikuttaako asunnon energiatehokkuus asunnon hintaan? 

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaavat Nordean ekonomisti Juho Kostiainen, analyytikko Antti Koskivuo sekä asiantuntija Jussi Välimaa

Voit lähettää puhujille kysymyksiä etukäteen tai webinaarin aikana – kysymyksiin vastataan webinaarin päätteeksi. Webinaarin kesto on 60 minuuttia sisältäen Q&A-osion.


Meet the people

Juho Kostiainen

ekonomisti, Nordea Markets

Juho Kostiainen seuraa ja analysoi Suomen taloutta ja asuntomarkkinoita. Aiemmin Juho on seurannut niin Suomen kuin Kreikankin taloutta virkamiehen silmin valtiovarainministeriössä, Suomen Pankissa ja Euroopan komissiossa.

Antti Koskivuo

analyytikko, Nordea Markets

Antti Koskivuo on työskennellyt Nordean tutkimustiimissä analyytikkona tammikuusta 2021 alkaen. Antti toimii Suomen talouden avustavana analyytikkona, ja seuraa erityisesti yksityisen kulutuksen kehitystä Nordean korttimaksujen kautta.

Jussi Välimaa

asiantuntija, Nordea Markets