Asuntomarkkinakatsaus – Nousevat kustannukset

22-09-2022 14:00

Asuntomarkkinoilla puhaltaa nyt vastatuuli, kun energian kallistuminen ja korkojen nousu lisäävät asumiskustannuksia voimakkaasti. Korkoriskiltä suojautuminen sekä energian kulutuksen minimointi ovatkin nousseet vahvasti kotitalouksien, asuntosijoittajien ja taloyhtiöiden agendalle. Asuntorahoituksen säätelyviidakko on myös tihenemässä entisestää, mikä tuo omat haasteensa asuntosektorille. 

Miten kustannusten nousu näkyy asumiskuluissa, ja miten se heijastuu asuntojen hintoihin sekä kysyntään? Entä miten käy asuntosijoittajien tuottojen? Millaiset ovat korkonäkymät ja miten korkojen nousuun voi suojautua? 

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaavat Nordean ekonomisti Juho Kostiainen, analyytikko Antti Koskivuo sekä asiantuntija Veera Valkeinen

Voit lähettää puhujille kysymyksiä etukäteen tai webinaarin aikana – kysymyksiin vastataan webinaarin päätteeksi. Webinaarin kesto on 60 minuuttia sisältäen Q&A-osion.

 


Meet the people

Juho Kostiainen

ekonomisti, Nordea Markets

Juho Kostiainen seuraa ja analysoi Suomen taloutta ja asuntomarkkinoita. Aiemmin Juho on seurannut niin Suomen kuin Kreikankin taloutta virkamiehen silmin valtiovarainministeriössä, Suomen Pankissa ja Euroopan komissiossa.

Antti Koskivuo

analyytikko, Nordea Markets

Antti Koskivuo on työskennellyt Nordean tutkimustiimissä analyytikkona tammikuusta 2021 alkaen. Antti toimii Suomen talouden avustavana analyytikkona, ja seuraa erityisesti asuntomarkkinoita.

Veera Valkeinen

asiantuntija, Nordea Markets

Veera Valkeinen toimii asiantuntijana Nordea Marketsilla. Hän keskittyy erityisesti henkilöasiakkaiden, pienyritysten ja taloyhtiöiden riskienhallinta- ja korkosuojausratkaisuihin.