Asuntomarkkinakatsaus – Korot nousussa, miten suojautua?

13-04-2022 09:00

Venäjän hyökkäyssodan suora vaikutus asuntokauppaan on jäämässä lyhytaikaiseksi. Inflaation ja asumiskustannusten nousu kuitenkin syövät kuluttajien ostovoimaa, mikä on hidastamassa asuntohintojen nousua. Miltä näyttää asuntosijoittaminen jatkossa, kun etenkin pääkaupunkiseudulla vajaakäyttöaste on kasvanut, vastikkeet nousussa ja vuokrankorotusvara pienentynyt?

Inflaation kiihtyessä myös 12kk euriborin odotetaan nousevan plussan puolelle tämän vuoden aikana. Miten asuntosijoittaja voi suojautua korkojen nousulta? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaavat Nordean ekonomisti Juho Kostiainen, analyytikko Antti Koskivuo sekä korkoasiantuntija Mikko Kainulainen.

Voit lähettää puhujille kysymyksiä etukäteen tai webinaarin aikana – kysymyksiin vastataan webinaarin päätteeksi. Webinaarin kesto on 60 minuuttia sisältäen Q&A-osion.


Meet the people

Juho Kostiainen

ekonomisti, Nordea Markets

Juho Kostiainen seuraa ja analysoi Suomen taloutta ja asuntomarkkinoita. Koronakriisin talousvaikutukset ovat olleet fokuksessa elokuusta lähtien, jolloin Juho siirtyi Nordean tutkimustiimiin. Aiemmin Juho on seurannut niin Suomen kuin Kreikankin taloutta virkamiehen silmin valtiovarainministeriössä, Suomen Pankissa ja Euroopan komissiossa.

Antti Koskivuo

analyytikko, Nordea Markets

Antti Koskivuo on työskennellyt Nordean tutkimustiimissä analyytikkona tammikuusta 2021 alkaen. Antti toimii Suomen talouden avustavana analyytikkona, ja seuraa erityisesti yksityisen kulutuksen kehitystä Nordean korttimaksujen kautta.

Mikko Kainulainen

korkoasiantuntija, Nordea Markets

Mikolla on 20 vuoden kokemus korkojohdannaisista ja riskienhallintaan liittyvästä neuvonnasta. Nykyään Mikko työskentelee johtajana Etelä-Suomen yrityspankin korkosuojausneuvonnassa.